Grävning dag 7 – Arkeologidagen!

Det har verkligen varit många besökare på Björkö idag. Många har som vanligt åkt hit på utflykt men många har också kommit hit speciellt för arkeologidagen som äger rum den sista söndagen i augusti varje år och arrangeras genom Riksantikvarieämbetet. Det har varit full fart här på ön idag och vi har visat utgrävningen konstant under några timmar samtidigt som de yngre besökarna har fått sålla en del av jorden från anläggningen. Jorden som sållades var till den största delen tom på fynd förutom enstaka benfragment, kanske lite tråkigt för barnen men ändå lite bra för oss – det visar ju att vi har varit noggranna. De fynd vi hittade kan vi enkelt knyta till ett specifikt undersökningslager och de bidrar därför till resultaten – så alla som deltog ska ha stort tack för hjälpen!
På bilden jobbar Lilly, 5 år, för fullt med att undersöka jorden i sållet.

20130825_1318022

Vi har så klart också fortsatt med att gräva oss djupare ner i fyllningslagret på högen Bj 750 men trots att vi kommit ganska djupt nu syns inga spår av någon botten. Det blir helt enkelt till att arbeta vidare med det ett tag till!

20130825_164252

Området kring den sydvästra högen som ansluter till Bj 750 blir bara mer och mer intressant och vi kommer ha anledning att återkomma om det. Än så länge behöver vi gräva lite mer för att förstå vad vi egentligen har att göra med där. Vad gäller fynden så fullkomligt kryllar det av obrända djurben men det har också kommit både järnfragment och keramikfragment…

20130825_162204

Annonser

Lämna en kommentar

by | augusti 25, 2013 · 4:58 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s